Torturile de nunta, de la Alexandru Macedon la torturile suprapuse din Anglia Medievala

Torturile nu pot lipsi in prezent din meniul niciunei nunti, ceremonia din timpul nuntii in care se serveste tortul fiind una cu totul speciala. Tortul de nunta are o istorie foarte veche, datand inca din vremea lui Alexandru cel Mare. Din cate se pare, la o nunta organizata in Babilon, in care 10.000 de soldati macedoneni si greci si-au unit destinele cu femei din Orientul proaspat cucerit, a fost servit un tort asemanator painii, preparat din orz. Aceasta paine continea migdale, fructe uscate, miere si nuca. Era amestecata cu o crema din anson, miere, branza de oaie si era ornata cu petale de trandafir.

Tortul de nunta traditional are culoarea alba, acest lucru simbolizand inocenta miresei si bunastarea familiei.

Torturile etajate au aparut in Anglia medievala, acolo unde se obisnuia ca la o nunta invitatii sa aduca torturi. Aceste torturi erau asezate unele peste altele, iar apoi cofetarii au inceput sa imbrace torturile etajate in glazura. Ulterior, torturile au devenit din ce in ce mai complexe si mai spectaculoase, prepararea unui tort de nunta transformandu-se intr-o adevarata arta. Daca te pregatesti in scurt timp de cel mai important eveniment al vietii tale, iti recomandam torturi de nunta deosebite de la cofetaria Candy Cat.

De asemenea in jurul tortului de nunta se invart mai multe traditii si obiceiuri. De regula se obisnuieste ca mirii sa taie tortul si sa deguste apoi reciproc prima felie de tort.