Tips&tricks INEDITE pentru a proteja pielea de poluare!

Poluarea poate fi vazuta ca un afront personal, e clar. Pentru ca amprentele sale nocive asupra pielii sunt greu de controlat si corectat. Tot ce putem face insa este sa fim mereu in ofensiva. Iata cum!

Orice schimbare climatica, orice zona cu trafic auto intens, orice emisie periculoasa in atmosfera – toate ne afecteaza pe fiecare dintre noi zi de zi, noapte de noapte. Cu fiecare alergare pe care o facem in parc, cu fiecare cafea savurata pe terasa unei cafenele, cu fiecare promenada nocturna ne expunem la mici particule atmosferice care au un efect radical asupra pielii si organismului nostru.

 

Temperaturile calde, de pilda, actioneaza ca un stimulent pentru producerea de polen si alti alergeni. De asemenea, temperaturile maresc cantitatea de ozon de la nivelul solului, ingredientul de baza al smogului (un tip de poluare a aerului). La care se adauga enumerarea din paragraful anterior.

Da, pielea este cel mai mare organ al nostru, dar nu trebuie sa uitam nicio clipa ca aceasta ca se afla in prima linie in lupta cu poluarea.

“Exista cercetari clare care demonstreaza ca particulele poluante din aer – care se gasesc acolo unde aerul cald intra in contact cu emisiile de la centralele electrice si de la masini – sunt responsabile pentru cresterea numarului de puncte negre de pe piele si de inmultirea ridurilor“, explica Arash Mostaghimi, medic dermatolog la Brigham.

Iar aceasta este numai o explicatie dintr-o sumedenie posibile.

Pielea si poluarea: Ce este de facut?

Asa cum nu exista un elixir magic care sa eradicheze ridurile, asa nu exista nici esente miraculoase care sa curete aerul poluat din jurul tau. Prin urmare, actiunile tale sunt cele care te vor salva, in primul si-n primul rand. Incearca sa tii cont de faptul ca dimineata este momentul zilei in care nivelul de ozon din aer este cel mai scazut, deci este ideal sa-ti programezi cele mai multe activitati care au loc, de regula, in aer liber. Apoi, ia in serios toate atentionarile meteo, de canicula sau de ger, si tine fereastra inchisa cat mai mult timp.

Da, banuiesti bine. In prezent, poluarea este o problema cel putin la fel de serioasa ca razele ultraviolete. Din fericire, companiile de beauty fac tot posibilul sa te ajute sa ripostezi, dezvoltand si lansand formule cosmetice care protejeaza pielea de factorii poluanti din aer, deveniti tot mai raspanditi.

Asa au luat nastere produse pentru curatarea pielii care au la baza extract de seminte de moringa, parte din planta care se foloseste pentru purificare apei in zone din Africa si Asia. Exista, totodata, creme si serumuri care functioneaza ca scuturi care au grija ca particulele din aer sa nu se infiltreze in straturile profunde ale pielii, in timp ce antioxidantii anuleaza efectul radicalilor liberi asociati cu poluantii din aer.

Nu ezita sa cureti pielea ori de cate ori ai ocazia – practic, imediat dupa ce ai petrecut timp in aer liber, ca sa indepartezi reziduurile acumulate la suprafata.

Aplica zilnic o crema cu factor de protectie solara de cel putin 30, pe care o poti reutiliza la fiecare 2 ore sau chiar mai des.

O idee excelenta consta si in aplicarea regulata a unui fluid care ajuta pielea sa treaca printr-un proces de detoxifiere.

Nu uita de exfolierea delicata, realizata saptamanal – numai asa te asiguri ca tenul tau este lipsit de celule moarte la suprafata, de resturi de machiaj, impuritati sau sebum.

Sursa: https://www.marieclaire.ro/pielea-si-poluarea-cum-sa-te-protejezi-eficient/