Primavara, anotimpul in care animelele de companie au nevoie de ingriji speciale

Odata cu trecerea de la sezonul rece la cel cald, animalutele de companie, in special pisicile si cainii au nevoie de ingriji speciale. Iarna aceasta nu a trecut cu mare usurinta, nici pentru noi si nici pentru micile noastre necuvantatoare. Asa cum noi am avut grija o iarna intreaga de modul in care ne imbracam, ne alimentan, ne hidratam, asa si animalele si-au conservat energia si si-au pregatit blanita pentru perioada mai rece din an. In perioada de primavara, cele mai multe animalute incep a naparli, iar acestea incep sa lase fire de par peste tot prin locuinta stapanilor pentru a se adapta schimbarilor climatice potrivite anotimpului.

Stim cat de neplacut este acest lucru si cat de periculos poate fi pentru sanatatea noastra, fapt pentru care nu trebuie sa anulam decizia de a merge impreuna cu blanosul nostru animal de companie la o clinica veterinara specializata in cosmetica pentru ca patrupedul sa fie rasfatat si sa primeasca ingrijirea de care are nevoie. Totul incepe prin a ne face timp si a stabili o zi in care sa sunam si sa ne programam.

Trebuie sa fim constinenti ca pot aparea diverse si nenumarate boli din cauza faptului ca animalutele stau neingrijite. Stim prea bine cu totii, ca animalele isi curata singure blana insa acest lucru nu este suficient fapt pentru care trebuie sa luam masurile cuvenite.

caine si pisica cu blana

Ce trebuie sa faci pentru a avea un animal de companie sanatos?

Sanatatea animalului de companie trebuie sa fie o prioritate pentru orice ingrijitor si stapan de animale pentru ca aceasta este un dar de care trebuie sa se bucure si nu o povara pentru acesta. Preocuparea aceasta denota responsabilitate si intelegerea nevoilor unei fiinte iubitoare. Pentru ca oricine sa poata purta de grija pisicii sau cainelui trebuie sa tina cont de urmatoarele trei aspecte:

  • Mersul la un cabinet veterinar

Anotimpul de primavara este ideal pentru a programa o vizita la un cabinet veterinar medical. Controlul de rutina iti va transmite informatii pretioasa despre starea de sanatate a animalului tau si ce anume se poate face pentru a remedia o parte dintre micile probleme pe care acesta le are. Cel mai bine este sa profitam acum de vremea buna si blanda pentru a merge cu micutul animal la veterinar pentru a i se face toate vaccinurile la zi, de a fi tuns sau de a primi un tratament cosmetic meritat. Pisicutele sunt rasfatate cu o tunsoare la Cherryvet si ingrijite asa cum trebuie.

pisici pregatite de tuns

  • Deparazitarea animalutului

Niciodata nu poti sti ce se ascunde cu adevarat in blana unui animal, pana cand nu-l duci la deparazitat. Atat puricii cat si capusele reprezinta un pericol atat pentru sanatatea micutului animal cat si a stapanului acestuia. In ciuda faptului ca poate nu ii dai voie prea mult pe afara animalului, niciodata nu poti sti de unde poate lua contact cu puricii. Nu e de glumit, in privinta aceasta, trebuie verificata periodic blanita catelusului sau a pisicutei.

la veterinar cu pisica

  • Modificarea tipului de hrana

Pe moment ce vremea s-a mai incalzit este timpul ca animalutul sa treaca la o dieta mai usoara. Acesta are nevoie de mancare de calitate, usoara, bogata in nutrienti si vitamine pentru a fi puternici si sanatosi pe durata intregului an. Pentru o alimentatie corecta este indicata intrebarea medicului veterinar ce alimente sau suplimente este nevoie sa ii oferi in urmatoarea perioada companionului.

dieta pentru animale de companie

Asadar, mai multa grija in ceea ce priveste grija de animale, este important ca anul acesta sa mergem mai des la doctorul veterinar pentru ca sa ne bucuram de animalute sanatoase si fericite.

, ,