Iata ce poate face copilul tau in vacanta de vara!

jocuri-630x330

Foarte multi parinti devin tot mai ingrijorati din momentul in care elevii intra in vacanta de vara, o perioada de odihna de altfel binemeritata dupa un an intreg de munca asidua si de competitie acerba. Ingrijorarea lor se refera insa la modul in care cei mici vor alege sa-si petreaca timpul liber. Cum cursurile scolare nu mai exista, nici programul obisnuit nu mai este acelasi, iar activitatile lor se limiteaza la o joaca continua timp de 3 luni de zile.

Oare nu uita toate cunostintele acumulate pana in acel moment si oare este bine ca micutii sa fie lasati de capul lor sa se uite la televizor sau sa se joace pe laptop? Daca pana acum responsabilitatea educatiei scolare a elevilor cadea aproape in totalitate pe capul cadrelor didactice, pe perioada vacantei de vara parintii sunt cei care trebuie sa se organizeze in asa fel incat sa le ofere celor mici modalitati noi si interesante de a petrece timpul liber.

Care sunt cele mai interesante activitati pe care le poate face un elev in vacanta?

Evident ca cei mici, care abia au asteptat vacanta pentru a se distra din rasputeri, nu vor intelege deloc de ce brusc trebuie sa-si incarce timpul cu alte activitati cu rolul de a invata. Vacanta nu inseamna insa ca educatia copilului sa ia o pauza, ci din contra este un moment prielnic pentru a fi consolidate diverse hobby-uri pe care acesta le are sau diferite abilitati. Parintii insa nu trebuie sa-i sileasca pe cei mici sa faca lucruri care nu le trezesc interesul.

Captură de ecran din 2017.05.23 la 14.39.16

O modalitate optima de a castiga o multime de avantaje este inscrierea la un curs de engleza pentru adolescenti in Bucuresti, unde invatarea are loc intr-un cadru cat mai motivant si placut pentru acestia.

Jocul este cea mai buna metoda de a face un copil sa invete, iar acest lucru se poate obtine si prin participarea la urmatoarele activitati de vara:

  1. Jocuri de miscare in aer liber, invatarea unor tehnici de supravietuire in conditii de salbaticie. Cei mai multi dintre cei mici sunt incantati de astfel de lucruri datorita emisiunilor mediatizate pe aceasta tema, asa ca vor fi mai mult decat bucurosi sa invete lucruri interesante pe care le vor impartasi colegilor, imediat ce vor incepe noul an scolar;
  2. Teatrul de papusi si marionete este distractiv, dezvolta imaginatia si creativitatea, ajuta copilul sa memoreze texte intregi si sa fie spontan. Interesant este si faptul ca cei mici vor fi ajutati sa creeze ei insisi diverse papusi, carora le vor da nume proprii si le vor imbraca in functie de personalitatea fiecaruia in parte;
  3. Practicarea unor sporturi noi poate fi ocazia potrivita pentru a incepe un antrenament in vederea realizarii performantei chiar. Cei mici sunt tot mai incantati de inot, karate, fotbal, gimnastica, volei, handbal etc;
  4. Participarea la cercuri de poezie, de arta dramatica, de literatura este o alta modalitate creativa de a petrece timpul liber in perioada verii, iar rezultatele vor fi observate de cei din jur in comportamentul mai relaxat al copilului.