De ce ne plac torturile cu ciocolata asa de mult?

Tuturor ne plac torturile. Poate ca este vorba de faptul ca le asociem cu sarbatori sau cu momentele fericite din viata. Totusi, daca este sa facem un sondaj, mai mult ca sigur torturile confectionate cu ciocolata ar iesi pe primul loc. Dar chiar si asa, motivele din spatele acestei alegeri nu sunt neaparat evidente.

Se stie ca torturile de ciocolata sunt cele mai dulci si grele. De obicei, persoanele care tin regim se simt ispitite de aceste torturi. Poate tocmai aceasta imagine de fruct interzis, face torturile de ciocolata atat de dezirabile. O alta explicatie ar putea fi data de efectele pe care le are ciocolata asupra organismului. Cercetatorii au descoperit ca ciocolata poate atenua durerea si provoaca o stare de bine, prin stimularea anumitor glande din organism care secreta hormoni. De asemenea, ciocolata poate fi si energizanta. Cu totii stim acel sentiment dupa ce mancam prima bucatica de ciocolata. Alte studii au demonstrat ca ciocolata are efecte afrodisiace. Aici este mai greu de determinat daca este vorba  tot de o reactie chimica in organism sau este pur si simplu legat de asocierile care se fac in mintea celui care consuma ciocolata.

Daca toate acestea nu v-au convins, mergeti la o cofetarie care produce torturi si o sa vedeti cum privirea o sa se fixeze pe cele de ciocolata intai.

, ,