Cum sa avem dinti sanatosi

În zilele noastre, stomatologia are mult mai multe opţiuni, nu numai obturaţiile de canal, plombele şi chiar scoaterea dinţilor. În cazul în care ştim să avem grijă de dantura noastră, în cazul în care consultăm stomatologul periodic şi ne informăm despre produsele potrivite pentru dinţii noştri, putem opta pentru lipire, recalcificare şi chiar implanturile dentare în cazul unor probleme, notează CNN. Există moduri în care ne putem asigura că ne vom păstra dinţii naturali cât mai mult, pe măsură ce îmbătrânim.

Ingrijirea dintilor e o problema ce necesita multa atentie din partea noastra, intrucat stomatologia din zilele noastre pare că înclină spre o abordare mai conservatoare. Însă există nişte puncte cheie pe care trebuie să le ştii despre tratamentul stomatologic. În primul rând, cariile mici pot fi recalcificate. Doze puternice de fluor sau o substanţă denumită „MI Paste“ care se aplică direct în cariile mici pot recalcifica sau reconstrui smalţul, astfel nu mai e nevoie de o plombă.
Condiţia importantă care trebuie îndeplinită în cazul acestei recalcificării este să detectezi la timp caria. În al doilea rând, plombele, coroanele dentare şi orice fel de reparaţie stomatologică ar trebui înlocuite sau măcar investigate în amănunt la fiecare opt ani. Unii pacienţi sunt de părere că „dacă nu e stricat, nu am ce să repar“. Însă, motivul din spatele acestui sfat este să eliminăm pericolul cariilor care îşi pot face loc sub lucrarea dentară. Cu cât aştepţi mai mult să înlocuieşti lucrările dentare, cu atât vei putea întâlni mai multe probleme. În al treilea rând, copiii trebuie să primească tratamente cu fluor până cel puţin la vârsta de 15 ani. Copiii, mai ales cei care consumă mult zahăr, sunt predispuşi cariilor. Fluorul este un tratament minunat pentru reconstrucţia smalţului şi pentru neutralizarea acizilor care atacă dinţii.

Mai multe referioare la acest subiect puteti citi accesand linkul urmator: http://adevarul.ro/sanatate/medicina/cum-sa-ti-pastrezi-dintii-sanatosi-1_52a9df23c7b855ff56a83b37/index.html