Cum sa alegi un robot de bucatarie bun

Face zeci de lucruri în locul tău şi mult mai repede decât tine. Nu degeaba este considerat una dintre cele mai utile invenţii pentru uz casnic. Dacă încă nu ţi-ai luat un robot de bucătărie şi vrei să faci cea mai bună alegere, sfaturile noastre îţi vor prinde foarte bine.

Să aibă cât mai multe funcţii

Cei mai sofisticaţi roboţi de bucătărie îndeplinesc chiar şi 30 de funcţii: toacă, mărunţesc, feliază, răzuiesc, mixează, storc, pasează diverse ingrediente (fructe, legume, carne, sosuri, creme) etc. Un aparat mai “şmecher” poate face şi operaţii mai speciale, cum ar fi frământarea mai multor tipuri de aluat (de pâine, chec, pizza, cozonac etc.).

Să fie produs de o firmă cunoscută

Cu cât face mai multe lucruri, cu atât vei da mai mulţi bani pe el. Un motiv în plus să alegi un robot de bucătărie profesional, de marcă: acesta este însoţit, automat, de un certificat de garanţie pe o perioadă lungă (chiar şi până la 10 ani).  Moulinex este o firma cu o indelungata traditie, produsele de la Moulinex fiind recunoscute pentru calitatea lor. Explorand internetul am gasit cativa roboti de bucatarie la preturi mici pe magazinul online Kauf.

Să consume puţin curent

Un aparat puternic, de peste 600 W, lucrează mai repede şi cu mai multă precizie decât unul cu putere redusă şi, automat, consumă mai puţină energie electrică. Dacă mai adaugi şi economia făcută la apă (de vreme ce nu mai ai de spălat “n” cratiţe, oale etc.), vei vedea că îţi scoţi destul de repede banii daţi pe un robot performant.

Să fie silenţios

Nu ai nevoie de un robot care, în schimbul “serviciilor” sale, să îţi aducă un factor de stres în plus: zgomotul pe care îl face. Verifică, deci, şi nivelul de silenţiozitate (recomandat: 75-80 dB). Şi ţine minte că există aparate prevăzute cu înveliş dublu din plastic, ce amortizează zgomotul.

*sursa