Ce trebuie sa stii despre operatiile estetice la nas

Imperfecţiunile trupului nu mai reprezintă demult o problemă iremediabilă. Printre multe alte opţiuni de remodelare a formelor corpului, rinoplastia se face remarcată ca fiind una dintre cele mai comune proceduri estetice din ziua de azi.

Aspectul nasului influenţează întreaga fizionomie a feţei, motiv pentru care disproporţionalitatea, defectele nazale sau problemele respiratorii cornice uneori trebuie corectate, iar cel mai rapid şi eficient mod de a salva situaţia este rinoplastia.

„Această intervenţie se face doar după vârsta de 16 ani, întrucât până atunci nasul trebuie să işi fi încheiat procesul de dezvoltare. Cu două săptămâni înainte de operaţie, administrarea aspirinei sau a medicamentelor ce o conţin este interzisă, iar apariţia unei răceli sau a unei infecţii poate duce la amânarea intervenţiei”, spune chirurgul estecian Călin Doboş.

Rata de success a operaţiilor de rinoplastie în România este la fel de mare sau chiar mai mare decât cea din alte ţări. În ceea ce priveşte chirurgii români, pregătirea şi abilităţile lor nu pot fi puse la îndoială. Pacienţii pot alege clinici private, dotate cu aparatură de ultimă oră şi condiţii de spitalizare excelente, asemănătoare cu cele din străinătate, pentru preţuri mai mici însă. Dr. Sorin Parasca a realizat sute de operatii estetice la nas, primind in acest sens multe recomandari si un feed back pozitiv din partea clientilor.

Avantajele de care beneficiază pacienţii care se operează în România sunt scutirea cheltuielilor de transport într-o ţară străină (de cele mai multe ori considerabile) şi mâncarea. Mai mult, în România vor exista fără îndoială apropiaţi care să te ajute cu recuperarea în primele zile după operaţie. Nu mai spunem că în cazul unor complicaţii e imposibil să mergi iar afară din ţară! În fapt, România e cea care atrage paciente din alte ţări. Personal am paciente din toate ţările Europei de vest (Austria, Germania, Franţa, Spania, Italia, Anglia, Belgia etc), dar şi din Turcia, Iran, Maroc, Emiratele Arabe etc.

Este de preferat să se aştepte în jur de 30 de zile după operaţie să nu se utilizeze lentile de contact sau ochelari cu sprijin pe obraz.

Rinoplastia deschisă constă în crearea unor mici incizii în interiorul fiecărei nări, care vor fi unite la nivelul columelei. Mai multe informatii despre acest subiect puteti citi pe Eva.