Ce este “boala sarutului” ?

boala sarutuluiÎn afară de virozele respiratorii, şi mononucleoza poate da multe bătăi de cap tinerilor şcolari. Numită şi „boala sărutului“, este tot o afecţiune cu transmitere aerogenă şi este determinată de virusul Epstein-Barr, care se găseşte în salivă şi în mucus.

Acesta se transmite de la o persoană la alta prin sărut, dar şi de pe tacâmurile contaminate, iar în cazurile mai rare, se transmite şi prin tuse. „Boala se manifestă prin febră înaltă, 39-40 de grade Celsius, însoţită de alterarea stării generale de sănătate, pierderea poftei de mâncare, dureri de cap şi, uneori, afectare cardiacă, pulmonară sau chiar la nivelul sistemului nervos central, sub formă de meningită şi encefalită. De asemenea, are loc mărirea în volum a ganglionilor limfatici, a ficatului şi a splinei. *

Mononucleoza, denumita boala sarutului este o boala pe care o faci o singura data in viata, dar poate duce chiar si la cancer.

Pe sexsafe.ro gasesti informatii despre acele manifestari boala sarutului despre care ar trebuie sa te ingrijorezi. Gasesti tot ce ai nevoie pe SexSafe.

Protejeaza-te impotriva acestei boli cu sfaturi despre boala sarutului de la SexSafe.

* sursa articol