Ce ascund furnicaturile din maini si picioare

Daca nu suferi de vreo boala si te confrunti in permanenta cu furnicaturi la nivelul mainilor si picioarelor, atunci trebuie sa mergi la un specialist sa te vada. Aceste furnicaturi pot ascunde grave probleme de sanatate.

Atunci cand stai mai mult timp pe scaun sau stai cu picioarele incrucisate,te confrunti de cele mai multe ori cu furnicaturi. Acesta este un lucru normal si nimeni nu-si face griji in privinta lui.

Dar,daca simti furnicaturi la nivelul mainilor si picioarelor in mod regulat,trebuie luate masuri. Nu este normal sa te confrunti cu ele continuu.

Iata care sunt cele mai comune cauze care duc la aparitia furnicaturilor:

  • Muscarea venelor la nivelul gatului sau spatelui

Atunci cand dormi cu capul stramb sau intr-o pozitie incorecta,dimineata te trezesti cu durere la nivelul gatului. Nervii au fost suprasolicitati si a aparut durerea. Chiar daca nu este o problema grava,poate cauza furnicaturi in palma si picioare,sau te poti confrunta cu anumite dureri atunci cand stai jos sau vrei sa te intorci brusc.

Totusi,este important sa mergi la un specialist daca durerile persista,deoarece,in timp se poate dezvolta boala artrita. De asemenea,la fel de important este evitarea masajului in zona cu durere,pentru ca problema se poate agrava.

  • Deficitul de vitamina B 12

Te confrunti cu furnicaturi la nivelul mainilor si picioarelor? Deficitul de vitamina B 12 ar putea fi cauza. In plus,aceasta carenta poate duce la anemie,pentru ca nu are puterea de a produce in sange celule rosii.

Daca aceasta este problema,te-ai putea confrunta,de asemenea,cu:

– Oboseala
– Paliditate
– Ameteli
– Respiratie ingreunata
– Dificultate in concentrare
– Depresie

Atunci,este timpul sa faci anumite schimbari in dieta zilnica,iar primul lucru pe care-l poti face este consumul de alimente bogate in vitamina B12.

  • Diabet

Daca suferi de diabet,pre-diabet,sau tratamentul include administrarea de insulina,atunci trebuie sa fii foarte atenta cu nivelul de glucoza din sange. Atunci cand glucoza din sange este prea mare,poate afecta nervii si cauza furnicaturi la nivelul mainilor si picioarelor.

  • Hipotiroidism

Atunci cand glanda tiroida nu functioneaza corect,te poti confrunta cu furnicaturi,oboseala,sensibilitate la rece,ingrasare,piele uscata si caderea parului.

Ai observat la tine unul dintre aceste simptome in ultimele luni? Daca da,atunci trebuie sa mergi neaparat la medic. Problema se poate agrava daca nu este administrat tratamentul corect.

Acum ca stii ce se ascunde in spatele furnicaturilor,poti decide daca este cazul sa mergi la medic sau nu.

, ,