Ce alte piese auto poate strica distributia uzata a unui Opel Astra G?

Ca oricare alt tip de masina si Opelul Astra G poate crea probleme in momentul in care proprietarul sau nu are in vedere schimbarea la timp a pieselor aflate intr-o stare de uzura necorespunzatoare. Cel mai important ansamblu de piese auto al Opelului Astra G este kitul de distributie, acesta fiind cel care trebuie verificat periodic in vederea inlocuirii cu altul nou. Aceasta actiune te va salva sau mai precis te va proteja de potentialele investitii suplimentare!

Motorul Opelului Astra G – principala piesa afectata de un kit de distributie uzat

Este o regula – Distributia unui Opel Astra G reprezinta in fapt o parte din subansamblurile motorului, rolul sau fiind acela de a sincroniza piesele auto astfel incat masina sa functioneze perfect! Prevenitiv, kitul de distributie trebuie inlocuit, intrucat exista marea posibilitate ca din pricina uzurii intense curea sa se rupa si sa provoace daune majore motorului!

Cureau sau lantului distributiei folosite  pentru Opelul astra G sunt cele care suporta cel mai mare grad de uzura, astfel ca se produce ruperea dintilor. Aceasta actiune duce la deschiderea supapelor, acestea fiind puternic lovite de pistoanele ramase fara directie! Daca aceasta situatie se va produce, atunci te vei confrunta cu urmatoarele situatii:

  • In cel mai rau caz, motorul trebuie inlocuit in intregime
  • Chiuloasa va necesita reinlocuirea urgenta
  • Pistoanele se vor sparge
  • Supapele se vor indoi
  • Blocul motor se poate fisura
  • Vibrochenul va fi puternic afectat

Cand vei stii ca Opelul Astra G are nevoie de un chit de distributie nou?

Exista anumite tehnici pe care le poti aplica pentru a descoperi uzura distributiei de care dispune Opelul Astra G pe care il sofezi! De regula, exista un numar fix de kilometri, acesta regasindu-se in cartea masinii, si in general este bine ca kitul de distributie sa fie original pentru Opel Astra G. Daca ai aflat ca masina ta are nevoie de un kit de distributie nou, atunci Revizieopel.ro este magazinul online in care vei descoperi cele mai bune oferte de pret si cele mai avantajoase servicii!

Daca vrei sa aflii si alte informatii de la soferii care au intampinat mari probleme din pricina distributiei uzate, intra AICI.

, ,