Caror incaperi din locuinta trebuie sa le acorzi o atentie speciala in aceasta primavara?

Bucatarie moderna - amenajarea incaperilor primavara

Lunile de primavara reprezinta perioada ideala in care te poti ocupa de treburile gospodaresti de mare anvergura, cum ar fi renovarea. Odata cu inceperea verii, este foarte posibil sa amani schimbarile in locuinta, dorindu-ti sa economisesti bani pentru vacante sau sa iti petreci timpul cu activitati recreative, nu depunand efort pentru amenajare.

Indiferent de bugetul pe care il ai la dispozitie, nu este recomandat sa neglijezi anumite spatii din casa ta, a caror transformare iti va aduce mai mult confort si un plus de stil si de eficienta. Atunci cand planuiesc o renovare, majoritatea persoanelor se gandesc doar la incaperile principale, in care petrec cel mai mult timp, insa acest lucru se poate dovedi a fi gresit, mai ales pe termen lung. Pentru a nu regreta ulterior, descopera in continuare care sunt camerele care trebuie sa se regaseasca pe lista ta de reamenajare si reorganizare.

Iata ce spatii nu trebuie sa neglijezi in aceasta perioada, cand vine vorba despre renovare:

 

  • Bucataria

 

Foarte multe persoane considera ca, avand in vedere timpul limitat petrecut aici, decorul din bucatarie nu trebuie sa fie unul prea special. Insa, de multe ori, tocmai aceasta perceptie este de vina pentru starea de spirit nu tocmai buna pe care o au de fiecare data cand pasesc inauntru. Mai mult decat atat, foarte multi au obiceiul de a pastra si depozita in aceasta incapere obiecte mai mult sau mai putin folositoare, ajungand sa se loveasca de ele de fiecare data cand vor sa gateasca sau sa serveasca masa. Amenjarea corecta si eficienta a unei bucatarii va aduce un plus de valoarea locuintei tale, dupa cum poti afla daca accesezi site-ul homelux.ro, pentru ca te va ajuta sa obtii mai mult loc si o atmosfera mai primitoare! Cu un plan bine pus la punct, poti chiar delimita locul de gatit de cel in care servesti masa, facand din cel din urma o adevarata oaza de confort si stil! Asadar, ia in considerare reorganizarea si redecorarea bucatariei in aceasta primavara!

 

  • Holurile

Amenajarea holurilor in primavaraAtat holurile de trecere, cat si cel de la intrare reprezinta spatii neglijate cand vine vorba despre aspect si utilitate. Pentru ca au dimensiuni foarte reduse, unele persoane considera ca nu merita sa investeasca atentie sau efort in a le face mai deosebite sau mai practice. Acest lucru este, insa, gresit. Holul de la intrare este cartea de vizita a casei tale, mai ales ca este primul loc cu care musafirii tai iau contact atunci cand iti treg pragul. De aceea, este recomandat sa faci tot posibilul ca acesta sa arate frumos, sa fie in ton cu design-ul din restul locuintei si sa aiba o utilitate crescuta. In ceea ce priveste holurile de trecere, ele pot fi transformate intr-un dressing deosebit, daca dimensiunile iti permit, intr-un spatiu de locuit, daca sunt de tipul open-space sau chiar intr-un loc in care se regasesc carti, decoratiuni, tablouri sau fotografii ce vor inveseli intreaga atmosfera!

 

  • Debaraua
    Daca in locuinta ta se regaseste si o debara, te poti considera norocos! In special la bloc, acesta mica incapere este ideala pentru a depozita lucrurile si obiecte carora, in caz contrar, ar trebui sa le gasesti loc in alte camere, ceea ce ar aglomera considerabil decorul. Cu toate acestea, chiar si aici este nevoie de o curatenie si o reamenajare, iar cel mai bun moment pentru a face schimbarile necesare este primavara!

    Fie ca iti doresti schimbari minore, fie ca vrei sa dai o fata noua locuintei tale, trebuie sa stii ca renovarile de primavara necesita investirea unor resurse de timp si efort, insa merita, cu siguranta, pentru ca vei obtine un rezultat la care ai visat!

    Sursa foto: www.shutterstock.com

 

, , ,