Care perna e cea mai buna pentru dormit

Studiile arata ca exista o corelatie directa intre aparitia diverselor boli si calitatea somnului nostru, precum si intre calitatea somnului si folosirea unei perne de dormit incomode. Prin urmare, este absolut esential sa oferim toata atentia cuvenita alegerii unei perne ce ne satisface nevoile pe deplin.

Principalul motiv pentru care pe parcursul evolutiei umanitatii ne-am decis ca perna este o aditie importanta consta in necesitatea asigurarii unui suport constant capului, gatului si umerilor, respectiv pastrarea acestora intr-o pozitie aliniata ce inlatura formarea punctelor de presiune la nivelul corpului. Din perspectiva sanatatii si integritatii fizice, perna este cea careia trebuie sa ii multumim ca nu ne trezim in fiecare dimineata cu gatul intepenit, cu dureri de umeri sau de spate.

Atunci cand vine vorba despre sanatatea noastra e esential sa fim foarte grijulii. De aceea iti recomandam perne ortopedice  pentru dureri de spate de la Catena Pas cu Pas

Un alt motiv pentru care folosim perna, la fel de important ca si primul pentru majoritatea populatiei, este faptul ca aceasta este confortabila. Dintr-o perspectiva subiectiva este lesne de inteles de ce perna ofera o senzatie de moale, care inspira confort si flexibilate, aceasta fiind ajustabila oricarei pozitii de somn.

Care sunt criteriile de evaluare a calitatii unei perne?

 Inaltimea pernei este importanta cand vine vorba de pastrarea curbei pe care gatul uman o are in mod natural in timpul zilei si in timpul somnului. Daca perna este mult prea inalta atunci cand veti dormi pe spate sau pe o parte, gatul va fi prea curbat pentru a-ti oferi o pozitie normala capului si umerilor. Aceasta pozitie gresita se soldeaza cu obstructionarea cailor respiratorii, iar in timp chiar si cu ingustarea acestora. De asemenea, o prea mare diferenta intre pozitia gatului si cea a capului favorizeaza aparitia sforratului, in special la persoanele care dorm pe spate. In schimb, daca inaltimea pernei este prea mica, atunci muschii gatului vor fi suprasolicitati.

*sursa