Am folosit parchetul laminat Kaindl de 8mm in amenajarea livingului. Iata ce a iesit!

M-am mutat recent intr-un apartament nou si m-am gandit sa renovez tot spatiul pentru a da impresia de casa noua cu adevarat. Din pacate, acest proiect ar fi insemnat o problema financiara pentru familia mea si m-am limitat la renovarea livingului, ca fiind primul pas, urmand in viitor sa indeplinesc cu brio si alte proiecte legate de amenajarea celorlalte camere din locuinta.

Livingul meu avea un linoleum vechi si rupt, imposibil de pastrat sau de reconditionat, desi imprimeul pe care-l avea era unul destul de modern. Schimbarea lui se impunea de la sine inteles, dar sub nicio forma nu am mai luat in considerare folosirea unui alt linoleum, ci m-am axat pe parchetul laminat, care mi s-a parut confortabil pentru viata cotidiana, rezistent la trafic, usor de instalat chiar de mine si, mai ales, lejer de intretinut.

Printre avantajele montarii parchetului laminat in livingul meu pot enumera urmatoarele:

  1. Este un produs excelent de interior, care ofera un aspect elegant si cochet;
  2. Creeaza mai multe posibilitati decat parchetul de lemn;
  3. Ofera izolatie termica naturala, chiar si o izolatie fonica;
  4. Este durabil. Am citit ca este construit din placi cu miez dens, cu rezistenta la impact si chiar la presiune;
  5. Are un strat superior care este foarte rezistent la zgarieturi, ceea ce este absolut perfect pentru familia mea formata din 2 adulti si trei copii mici, foarte nazdravani;
  6. Dupa montarea sa, locuinta mea a devenit mult mai curata si mai usor de intretinut. Sanatatea a avut de castigat, mai ales pentru ca sistemul de blocare a placilor din parchet laminat impiedica cu succes sa patrunda intre ele praful si murdaria;

 

 

      7. Montarea parchetului am facut-o singur, fara niciun ajutor, iar acest lucru este ideal pentru oricine isi doreste sa amenajeze rapid, fara sa stea mult timp cu locuinta in dezordine;

      8. Se pare ca acest tip de parchet este si unul ecologic, dupa ce va fi scos putand fi reciclat cu usurinta pentru generarea de electricitate.

Am ales o nuanta deschisa de stejar, fiind adeptul luminozitatii, tinand cont de faptul ca apartamentul este putin cam intunecat, fiind orientat spre est primeste doar de dimineata soarele in interior, pana la ora 10. Cand am facut aceasta alegere m-a incantat si faptul ca pot monta incalzire prin pardosea si sa scap de caloriferele clasice, extrem de urate, agatate de peretele livingului.

Aspectul livingului s-a schimbat ca prin minune doar prin montarea placilor de parchet laminat, devenind mult mai chic. Costurile de achizitie au fost unele accesibile bugetului meu, iar acest lucru nu a fost decat un castig la bugetul familiei. E drept ca am preferat sa cumpar din mediul online, din magazinul Hornbach.ro, unde am putut compara pretul produsului dorit de mine cu cele ale altor magazine. Trebuie sa recunosc ca faptul ca a fost cel mai ieftin m-a determinat sa il cumpar rapid.

In concluzie, amenajarea livingului a fost realizata in scurt timp, chiar de mine, fara sa angajez vreo echipa de profesionisti. Dupa montarea parchetului am cumparat piesele de mobilier de care aveam nevoie, cateva obiecte de decor, un televizor si atmosfera a devenit una pe placul meu.