5 semne ca suferi de o INTOLERANTA ALIMENTARA!

Adeseori confundata cu alergiile in cazul anumitor alimente, intoleranta alimentara este mai mult decat ai putea crede, aproximativ 10% din populatie suferind de aceasta, insa fara a lua masuri. Simptomele pot aparea la cateva ore sau zile distanta, printre acestea cele mai cunoscute fiind cele enumerate mai jos:

food-salad-restaurant-person

  • Mergi de foarte multe ori la toaleta

Ti se intampla des ca atunci cand mergi in oras sa eviti sa consumi ceva de teama de a nu merge la toaleta? Daca da, acesta este unul dintre cele mai comune simptome ca te confrunti cu intoleranta alimentara, aparut pe fondul stresului digestiv. Acesta include durerile abdominale, balonarea si diareea, semne ale sindromului colonului iritabil.

  • Ai dureri musculare sau articulare

Daca suferi de hipersensibilitate musculara sau de dureri ale articulatiilor, acestea iti pot afecta activitatea zilnica. Fibromialgia este o afectiune raspandita in randul populatiei, afectand mai mult de 6% din aceasta, in special femeile de varsta mijlocie. Aceasta se afla in stransa legatura cu regimul alimentar, deoarece anumite alimente pot inrautati si mai mult starea de sanatate. De aceea, este indicat sa cunosti alimentele fata de care ai o sensibilitate si sa le elimini din dieta.

food-eating-potatoes-beer-8313

  • Anumite alimente iti provoaca disconfort

Acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome ale intolerantei alimentare, ignorat de foarte multe persoane. Printre acestea, cel mai cunoscut produs chimic folosit care poate provoca dureri de cap, stari de ameteala sau de oboseala, este monoglutamatul de sodiu.

  • Te simti obosita chiar daca ai dormit

Indiferent de cat de multe ore ai dormi pe noapte, tot nu reusesti sa te simti odihnia. Oboseala cronica este o afectiune caracterizata de perioade lungi de oboseala care iti afecteaza activitatile zilnice. Potrivit doctorilor, peste 20% din populatie sufera de aceasta afectiune, cauzele nefiind clare, insa intoleranta alimentara s-a dovedit a fi un factor de influenta.

  • Laptele si iaurtul iti provoaca disconfort

Mai bine de 90% din populatie intampina probleme in digerarea lactozei, fiind una dintre cele mai raspandite intolerante alimentare. Reactiile difera de la un caz la caz, insa, de cele mai multe ori, acestea se manifesta sub forma durerilor abdominale, balonarii si a flatuentei. Totodata, si usturoiul sau ceapa pot crea disconfort, de aceea este bine sa urmaresti cum te simti imediat dupa ce le-ai consumat.

Sursa de informare este clickpentrufemei – site web

, ,