5 elemente ESENTIALE pentru a-ti construi un home studio de succes

Sa ai un home studio, unde sa iti poti inregistra propriile melodii si care sa te ajute sa iti pui creativitatea, dar si calitatile vocale in valoare, poate fi o experienta plina de satisfactii. Construirea unui studio la domiciliu este un proiect imens, care necesita planificare, cercetare si pregatire. De aceea, pentru a reusi sa iti faci propriul studio de inregistrari la tine acasa, astfel incat acesta sa iti fie de folos in ceea ce ti-ai propus sa realizezi, trebuie, inainte de orice, sa stii care sunt elementele fundamentale de care vei avea nevoie.

Iata ce NU trebuie sa iti lipseasca daca vrei sa construiesti un HOME STUDIO:

  1. O incapere izolata fonic

Inainte de orice, vei avea nevoie de o incapere in care sa iti poti crea propriul studio. Bineinteles, pentru ca vorbim despre un studio de inregistrari audio, este obligatoriu ca aceasta sa fie izolata fonic, cu burete fonoabsorbat si fonoizolant. Rolul antifonarii este acela de a minimiza propagarea sunetului in afara spatiului de inregistrari, astfel incat melodiile pe care le inregistrezi sa fie clare si fara zgomot de fundal. In mod cert, acesta este un factor de care trebuie neaparat sa tii cont, atunci cand incepi sa iti construiesti un home studio.

  1. Un microfon de calitate

microfon wireless de calitate de pe sound creation Un alt element extrem de important pentru inregistrarile audio este microfonul. Daca lucrezi de unul singur sau daca inregistrezi instrumentele pe rand, atunci nu vei avea nevoie de prea multe microfoane, unul sau doua fiind suficiente. In acest sens, iti poti achizitiona de la Sound Creation un microfon de studio, special pentru inregistrari. De asemenea, in cazul in care iti doresti sa devii un artist profesionist si sa iti prezinti piesele in live show-uri, tot pe site-ul Sound Creation gasesti microfon wireless de cea mai buna calitate, care sigur te va ajuta sa iti pui calitatile vocale in evidenta. Fara indoiala, nu vei regreta nicio clipa daca vei alege sa faci o astfel de investitie.

  1. Un calculator sau un laptop

Atunci cand iti construiesti un studio de la zero, computerul poate reprezenta una dintre cele mai mari cheltuieli. Cu toate astea, in ziua de azi, toata lumea are un desktop sau un laptop, asa ca, pentru inceput, te poti folosi de cel pe care il ai deja. Totusi, daca vei avea din ce in ce mai multe proiecte, atunci ar trebui sa faci o schimbare, intrucat un PC foarte bun iti ofera posibilitatea de a lucra in timp real la proiecte complexe.

  1. O interfata audio

interfata-audio Desi cele mai multe computere au o placa de sunet incorporata, daca iti doresti sa ai un studio de inregistrari cat mai reusit, vei avea nevoie de o interfata audio. Aceasta din urma reprezinta un factor esential, intrucat iti va permite sa conectezi microfoane, instrumente si echipamente, sa inregistrezi corect sunetul, dar si sa il redai la cea mai buna calitate. In acest sens, poti opta fie pentru o interfata audio prin USB, fie pentru o interfata cu port Thunderbolt si FireWire.

  1. O pereche de casti

Atunci cand inregistrezi o piesa, este obligatoriu ca instrumentalul sa se auda in casti, nu si in boxe. De asemenea, nici vocea si nici negativul nu trebuie sa aiba zgomot de fundal atunci cand sunt inregistrate, motiv pentru care o pereche de casti este esentiala in acest proiect. Daca vei achizitiona acest obiect, vei avea garantia unui proiect de calitate.

Iata, asadar, care sunt elementele de care vei avea neaparata nevoie pentru a-ti construi un home studio reusit.

, , ,