3 locuri interesante de vizitat in excursie in Dobrogea

Majoritatea  romanilor cunosc cele mai importante simboluri ale Dobrogei din punct de vedere turistic, care trebuie vizitate macar o data in viata pentru a fi vazute si admirate. Cazinoul din Constanta, monumentul de la Adamclisi sau Delta Dunarii reprezinta doar o parte din minunatele locuri din aceasta zona. Cea din ultima locatie simbolizeaza o adevarata comoara a patrimoniului national deoarece este protejata UNESCO si cuprinde o arie larga de specii de plante si animale unice din intreaga lume.

Pentru ca vara se apropie cu pasi repezi, iar vremea devine din ce in ce mai buna pentru calatorii, drumetii si excursii merita din plin sa ajungeti si in aceasta zona frumoasa a Romaniei pentru a va bucura de peisaje superbe, mancaruri excelente avand la baza gustosul si proaspatul peste adus din apelele propriei tari si excursii mirobolante cu ambarcatiunile puse la dispozitie pentru turisti.

vizitarea dobrogei

Ce merita vazut?

In vara lui 2017 agentiile de turism cat si ghizii ne sfatuiesc sa ne indreptam atentia catre anumite zone din Dobrogea pentru a ne bucura din plin de o experienta cat mai placuta, in topul acestora se numara urmatoarele:

  1. Sulina – turistii trebuie sa paseasca pe nisipul plajei Sulina care este cea mai lata de pe litoralul Marii Negre. Este un loc ideal pentru relaxare si izolare de zgomotul deranjat urban, se poate opta la un pret modest inchirierea unei barci cu motor si plimbarea pe apele Deltei Dunarii. Fiind o raritate in intreaga lume si unic la nivel mondial si european, aici se intalneste un cimitir maritim nemaipomenit. Farul din Sulina a fost martor la o multime de intamplari istorie, iar ghizii indruma ca orice turist sa viziteze muzeul de aici.
  2. Padurea Caraorman. Aici se afla cel mai mare stejar din Delta Dunarii. Gratie crengilor care s-au intins si pe sol acesta a capatat denumire „Stejarul ingenuncheat” si are o varsta de 400 de ani si o circumferinta de 400 m. Turistii vin in aceasta zona pentru a vedea cu ochii lor pomul, pentru a face poze si pentru a auzi legenda interesanta a acestuia. Aceasta a fost declarata monument al naturii incepand din anul 1940 si de atunci tot mai multi vin sa paseasca prin aceste locuri. Este renumita pe intreg globul pentru cuiburile de vultur cod alb si pentru dunele de nisip.
  3. Padurea Letea –  are aproximativ 500 de specii de plante si 3000 de specii de animale si este singura padure de stejar de pe Pamant care a crescut pe un grind maritim, fiind asadar o raritate ce trebuie vazuta. Ea reprezinta padurea subtropicala cea mai nordica de pe suprafata Europei. Este o arie protejata, de interes national si are o populatie ridicata de cai salbatici.

Turistii pot sa aleaga sa se cazeze in Crisan pentru ca are o pozitionare extrem de avantajoasa care permite accesul catre toate localitatile din Delta Dunarii. In plus, cei care se afla in cautarea unei oaze de relaxare in mijlocul Deltei pot sa aleaga sa innopteze la Cherhana – o pensiune de cinci margarete cu nivel ridicat de confort.

, , ,